Blog: Big

Afgelopen week keek ik naar de heerlijk gedateerde film “Big” waarin Tom Hanks in ene verandert van een 13-jarige in een volwassen vent van 30. Hij wordt (niet doorvragen hoe) aangenomen als klerk bij een gerenommeerde speelgoed gigant. In no time groeit hij door naar Productdirector en laat zijn collega’s groen van jaloezie achter. Tom, kind in volwassen lijf met dito gedrag, weet namelijk als geen ander vast te stellen wat kinderen willen, alle marketingverslagen, ego’s, verstrengelde belangen, afdelingshokjes en intensieve vergaderingen ten spijt. Lean management avant la lettre.

Tom stelt de klant voorop, gaat voorbij aan alle inefficiënte niet waarde toevoegende zaken en checkt elke keer maar 1 ding: vindt onze klant dit leuk en is hij bereid daarvoor te betalen.
Ik vond het 30 jaar na dato ineens een aardige weergave van datgene wat ons elke dag inspireert. Richt je werk in naar wat de klant graag ziet dat je doet, daar wil hij voor betalen. Verlies je ballast, maak jezelf en de mores wat minder belangrijk, respecteer, communiceer en leer.
Klaar is Kees….. Tom. 

Blog: Big

Contact

Wilt u advies of
heeft u vragen over onze diensten?

Wij staan u graag te woord

Of bezoek onze contactpagina
Copyright De Personeelskamer 2024