Blog: De tweede helft


De eerste helft zit erop. Hoogstwaarschijnlijk hebt u de doelstellingen er nog eens bijgepakt en geanalyseerd. Daarna riep u uw managementteam bij elkaar en stelde u vast aan welke knoppen gedraaid moet worden in de tweede helft van het jaar. Dit om de resultaten nog mooier te maken dan dat ze nu zijn.

Maar vergeet u niets in dit proces? Nog te vaak worden de medewerkers niet betrokken bij deze analyse merken wij. Bespreekt u met hen wat er goed ging tijdens de eerste helft? En deelt u uw plannen voor de tweede helft. Kijkt u samen naar situaties om zo nieuwe kansen te creëren?

Mijn advies aan u: Vergeet niet uw medewerkers mee te nemen in uw verhaal. Zij werken elke dag met u mee aan de resultaten. U gaf ze doelstellingen mee aan het einde van vorig jaar. In hun beoordelingsgesprekken koppelde u er een persoonlijke doelstelling aan. Nu blijkt dat de doelstellingen wel/niet gehaald zijn. (doorhalen wat niet van toepassing is). Vertel het ze in de functioneringsgesprekken door deze direct na de zomer te laten plaatsvinden. Persoonlijke doelstellingen kunnen dan geëvalueerd en bijgesteld worden indien nodig. Het zal ze inspireren en motiveren om ook de tweede helft ervoor te gaan. En complimenten maken mag.

Voorafgaand aan die gesprekken pakt u natuurlijk de hele groep even bij elkaar. Nog voor de zomer staat u op de krat en deelt u de successen met ze in Jip en Janneke taal. Daarna misschien een borrel of traktatie om te bedanken voor de inzet en de vakantie in te luiden. Hoeft niet, maar is wel gezellig.

Het zal gewaardeerd worden.

Goede tweede helft gewenst.

Marielle

 

Blog: De tweede helft

Contact

Wilt u advies of
heeft u vragen over onze diensten?

Wij staan u graag te woord

Of bezoek onze contactpagina
Copyright De Personeelskamer 2024