Blog: Smile for the camera

Wij mensen maken onbewust beslissingen op basis van onze eerste indruk en ons gevoel. Zo doen recruiters, HRM-medewerkers en leidinggevenden dat ook. Jouw persoonlijke foto op je CV of op je LinkedIn profiel draagt bij aan een goede eerste indruk. Een foto zorgt voor herkenning en de recruiter zal je sneller onthouden. Maar wat maakt een foto nou een goede foto? Hieronder deel ik graag een aantal tips met jullie.

Ten eerste; lach :) Zo kom je warm en vriendelijk over.
Je blik is ook belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die recht in de camera kijken als betrouwbaarder worden gezien dan mensen die juist van de camera wegkijken. Zorg verder voor een neutrale, rustige achtergrond zodat er niet teveel afleiding op de foto is. Trek qua kleding aan wat je zou aantrekken wanneer je zou gaan solliciteren.

Daarnaast is het belangrijk dat je een recente foto kiest waarop je je huidige look laat zien. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties waarin de recruiter of werkgever zich moet afvragen of jij wel daadwerkelijk de persoon bent op de foto.

Foto’s van vakantie, op feestjes en selfies mogen dan wel leuk zijn of spontaan, maar wekken misschien niet de eerste indruk die je wilt geven aan je toekomstige werkgever. Daarnaast is het ook afgeraden om op de foto te gaan met de huisdier of je schattige kleine neefje. Probeer je privé leven en je werk leven gescheiden te houden. Uiteraard mag je de foto van jezelf met je huisdier of je schattige neefje op je bureau zetten wanneer je bent aangenomen.

Blog: Smile for the camera

Contact

Wilt u advies of
heeft u vragen over onze diensten?

Wij staan u graag te woord

Of bezoek onze contactpagina
Copyright De Personeelskamer 2024